Beton

Betoncserép

www.betonozas.info

Tetőfedéshez használjuk a betoncserepeket. A betoncserépnek sok előnyös tulajdonsága van, nem véletlenül látjuk olyan sok háztetőn.

A betonból készült cserepek jellemzői:

 • Vízzáróság
  A beton tömörsége miatt a csapadékot teljes mértékben elvezeti, így az nem hatol a pórusok közé. Igy  a fagyás-olvadás ciklusok a víz térfogatának változásával nem károsítják a cserepet, nem mállik, tehát megnő a tartóssága. Mivel a beton nem szívja magába a vizet, a tető súlya sem ingadozik, és ez a tetőszerkezetre is jótékonyan hat.
 • Színállandóság és sima felület.
  A betoncserép alapanyagában színezett. A kívánt színt oxidfestékkel kapja, ezért az egyes cserepek színe nagy felületen is homogén. A betoncserepek színe nem olyan természetes és felületük nem olyan sima és homogén, mint az agyagcserépé.
 • Környezeti hatásokkal szembeni védelem.
  A betoncserép felületére kerül egy védőréteg, amely színében megegyezik az alapelem színével. Ez a réteg további védelmet biztosít a mohásodás és a szennyezett levegőjű városok káros füstgázhatásával szemben is.
 • Formaállandóság és praktikus használat.
  A termelési eljárás biztosítja az állandó formát, mely az elemek jobb illeszkedését teszi lehetővé a tetőn.
 • Súly, Nagy teherbírás.
  Nagyon magas a betoncserép felület mechanikai igénybevehetősége, így a nagy tömegű hó vagy jég, valamint a felületén járás sem okoz törést. A héjazat megfelelő súlya a viharállóságban, hő- és hangcsillapításban játszik fontos szerepet. A tetőszerkezet méretezésénél azonban ez – a szél-, a hó- és a fedélszék terhei mellett – csupán 15-20 %-ot jelent!
 • Természetes összetevők
  A betont három természetes alapanyag alkotja a víz, a homok és a kő.

A legismertebb betoncserép gyártó cégek a Bramac, a Leier  és a Mediterrán.

Betoncserép árak: