Beton

A beton simítása

A beton felülete többféleképpen simítható. A k őműveskanállal való simítás csak a habarcsba ágyazott lapburkolat alá fele! meg. Egyenletesebb, fasimítóval simított felület kell a vízszigetelés és az igénytelenebb ragasztott burkolatok alá. Ehhez átszitált cementport szórnak egyenletes rétegben a beton felületére, közvetlenül a beton tömörítését követően.

Ha a cementpor felszívja a beton felületére a tömörítéskor feljött cementlét, az ilyen száraz, világos színéről könnyen felismerhető felületeket vízpermettel, például vizes korongecsetből való fröcsköléssel nedvesítik be. Az átnedvesedett cementport fasimítóval sima felületté dolgozzák el.

Betonkiegyenlítés minősége szőnyegpadló alá

Szőnyegpadló vagy műanyagpadló alá  teljesen sík és sima aljzat szükséges. Ehhez az előbbi módon fasimítóval eldolgozott felületre még frissen, kb. fél méteres sugarú körönként, híg cementpépet terítenek, és vassimitóval tükörsima felületté dolgozzák. Az aljzat egyenletlenségeinek kiküszöbölésére – kisebb hibák esetén – az önterülő aljzatkiegyenlítőket is lehet alkalmazni.